Vanliga frågor och Svar

Vi får med jämna mellanrum frågor om vår klubb och har därför här valt att presentera de vanligaste frågorna. Hittar du inte det du söker är du välkommen att ställa din fråga i formuläret längst ner på sidan.

-Hur blir jag medlem i RBHK (Ragunda bruksundklubb)?
-Jag är inte intresserad av att tävla, kan jag ändå delta i RBHKs aktiviteter?-Jag är medlem i en annan hundklubb måste jag ändå betala fullt medlemskap?-Måste jag vara medlem i RBHK för att nyttja klubbens anläggning?

-Måste jag äga en brukshund för att vara med i RBHK och/eller för att delta i RBHKs aktiviteter?


-Vad måste jag och min hund ha för förkunskaper för att delta i RBHKs aktiviteter?
-Vad kostar medlemskap i RBHK?-Vad innebär bruks?


-Varför måste jag vara medlem i klubben för att gå kurs?-Vilka hundraser räknas som brukshundar?
-Är blandrashundar välkommen hos RBHKs?

Medlemsavgiften är 410 kronor/år och betalas in på vårt Bankgiro:  5657-0633

Tillsammans med ditt fullständiga namn och person nr. Då blir du medlem i RBHK och SBK. Mer info hittar du under våra medlemssidor.


Vi tycker det är jätte roligt om våra medlemmar vill tävla med sina hundar och vi stödjer all typ av tävlingsträning men att tävla är absolut inte något krav och alla är välkommen till oss oavsett ambitioner!


Om du är medlem i annan bruksrasklubb kan du välja att enbart bli stödmedlem i klubben. Detta kostar 100kr/år. Är du med i annan rasklubb och/eller SKK måste du betala fullt pris för erhålla medlemskap.


RBHKs anläggning står till förfogande 24/7 året runt. Detta innebär att vi tyvärr ha kostnader för underhåll i form av blandannat gräsklippning och plogning men även våra hinder kräver så klart underhåll. Vi vill därför att de som nyttjar anläggningen kontinuerlig betalar medlemskap i klubben så att vi även i framtiden ska kunna hålla klubben öppen året runt.


Nej. Alla hundar är välkommen till oss oavsett ras.För att vara på klubben och delta i våra aktiviteter krävs normalt ingen förkunskap alls. Undantag är vissa mer avancerade kurser så som tävlingslydnad där det krävs att hunden har grundläggande lydnadskunskaper men då skrivs detta ut tydligt i inbjudan.


Just nu kostar medlemskap 410/kr år för helbetalande och 100kr/år för delbetalande(familjemedlemskap eller annat klubbmedlemskap)


Bruksprov är svenskabrukshundsklubbens egna tävlingsgrenar där hundarna testas i de klassiska grenarna Sök, spår, skydd och Rapport men även tävlingsgrenarna Patrull och Nordic style ingår. Momenten utgår ofta från en tjänstehunds arbete. Läs mer om bruksgrenarna och vad som ingår i dessa på svenska brukshundklubbens hemsida


När du blir medlem i RBHK täcks du även av SBKs medlemsförsäkringar vilket gör att du och din hund är försäkrad under den tid du deltar i vår verksamhet.


Till bruksraserna räknas hundar som i generationer avlats för att vara bra och uthålliga arbetshundar. Idag räknas ett 20 tal hundar till denna kategori. Läs mer om dessa raser på Svenska brukshundklubbens hemsidan


Självklart är blandraser välkommen, alla hundar oavsett ras är välkommen till oss!

Tack för dit mail. Vi återkommer så fort vi kan.
Oops. An error occurred.
Click here to try again.